Training Jeugd/Volwassenen

Als strandreddingsbrigade is onze hoofdtaak, het toezicht houden op het strand van Sint Maartenszee. Om er voor te zorgen dat onze leden hun werk goed kunnen verrichten, is het belangrijk om ze goed op te leiden qua kennis en conditie. In de zomer gebeurt dit op het strand en in de wintermaanden in het zwembad “De Wiel” te Schagen.

De trainingen worden gegeven voor leden vanaf acht jaar die in het bezit zijn van minimaal zwemdiploma C. De trainingen starten met de brevetten Junior Redder 1 t/m 4, gevolgd door Zwemmend Redder 1 t/m 4. Als laatste volgen de diploma’s Life Saver 1 t/m 3. Vanaf het Life Saver diploma 1 worden er ook theorie lessen gegeven. Tot slot is het Life Saver diploma 2 en 3 waarvoor een geldig EHBO-diploma vereist. De trainingsavond is op woensdag van 19.00 uur tot 21.00 uur en de trainingen zijn verdeeld over drie blokken van veertig minuten. In de winter wordt de training gegeven in zwembad “De Wiel” in Schagen en in de zomer bij de reddingsbrigadepost op het strand van Sint Maartenszee.

Naast de opleidingen worden er ook andere activiteiten georganiseerd. Zo brengt Sinterklaas jaarlijks een bezoek aan het zwembad en bestaat er in de schoolvakantie de mogelijkheid om vrij te zwemmen. Voor de oudere leden is er de mogelijkheid om recreatief te zwemmen, of eventueel onder begeleiding de conditie op niveau te krijgen of te behouden. Jaarlijks vinden er één of meerdere oefenavonden plaats in samenwerking met Berg BHV.

Indien u interesse heeft; schroom niet en kom op woensdagavond eens kijken of zwem een avond vrijblijvend met ons mee. U bent van harte welkom. De kosten om deel te nemen aan de lessen bedragen €60,- per jaar. Voor de recreanten die niet deel nemen aan de lessen bedragen de kosten jaarlijks €40,-. Neem gerust contact op voor meer informatie.

 

Informatie lifesaver

Zie de ledenpagina voor de gezondheidsverklaring, powerpoint presentaties en andere informatie over de training.

 

Word lid!

Close-up van de waterscooter van reddingsbriagde Sint MaartenszeeDe reddingsbrigade wil graag nieuwe leden verwelkomen. Je hoeft geen geweldige zwemmer te kunnen zijn om deel uit te kunnen maken van onze vereniging. Lang niet alle leden hebben een brevet voor strandwacht en zijn toch actief binnen de vereniging. Administratieve, technische en anders ondersteunende mensen zijn erg welkom. Twijfelt u nog, dan kunt u altijd geheel vrijblijvend kennis maken door één of meerdere dagen als vrijwilliger mee te draaien op ons strand of kom een keer langs bij de training. De kosten voor onze jeugdleden bedragen €15,- per jaar. Voor senioren is dit bedrag vastgesteld op €17,50 per jaar. Naast de jaarlijkse contributie dient eenmalig €5,- aan inschrijvingskosten te worden voldaan.

Wilt u lid worden, klik dan hier om in te schrijven.