Training voor Jeugd en Volwassenen

Als reddingsbrigade is onze belangrijkste taak het toezicht houden op het strand van Sint Maartenszee. Om ervoor te zorgen dat onze leden hun werk goed kunnen verrichten, is het belangrijk om ze goed op te leiden qua kennis en conditie. In de zomer trainen we op het strand en in de wintermaanden zijn we te vinden in zwembad “De Wiel” in Schagen.

De trainingen worden gegeven voor kinderen vanaf acht jaar die minimaal zwemdiploma C hebben. We beginnen met de brevetten Junior Redder 1 t/m 4, gevolgd door Zwemmend Redder 1 t/m 4. Als laatste volgen de diploma’s Life Saver 1 t/m 3. Voor Life Saver diploma 2 en 3 is ook een geldig EHBO-diploma nodig, waarvoor ook een cursus wordt aangeboden binnen de reddingsbrigade.

De trainingen zijn verdeeld over drie blokken van veertig minuten op de woensdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur. In de winter wordt de training gegeven in zwembad “De Wiel” in Schagen en in de zomer bij de reddingsbrigadepost op het strand van Sint Maartenszee.

Naast de opleidingen organiseren we ook andere activiteiten. Zo komt Sinterklaas elk jaar op bezoek in het zwembad en is er in de schoolvakanties de mogelijkheid om vrij te zwemmen. Voor oudere leden is er de mogelijkheid om recreatief te zwemmen of onder begeleiding aan hun conditie te werken. Elk jaar organiseren we één of meerdere oefenavonden in samenwerking met Berg BHV.

Naast de opleidingen worden er ook andere activiteiten georganiseerd. Zo brengt Sinterklaas jaarlijks een bezoek aan het zwembad en bestaat er in de schoolvakantie de mogelijkheid om vrij te zwemmen. Voor de oudere leden is er de mogelijkheid om recreatief te zwemmen, of eventueel onder begeleiding de conditie op niveau te krijgen of te behouden.

Als je of je kind interesse heeft, schroom dan niet en kom op woensdagavond eens kijken of zwem vrijblijvend met ons mee. De kosten om deel te nemen aan de lessen bedragen €60,- per jaar. Voor recreanten die niet deelnemen aan de lessen zijn de kosten €40,- per jaar. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Veiligheid
Het is belangrijk om te weten dat al onze trainers vrijwilligers zijn binnen de reddingsbrigade. Ze zetten zich belangeloos in om de trainingen te verzorgen en ervoor te zorgen dat je, of je kind, optimaal kan sporten. Veiligheid en vertrouwen staan bij ons hoog in het vaandel. Reddingsbrigade Sint-Maartenszee heeft zich aangesloten bij de Gedragscode Reddingsbrigade Nederland en al onze trainers een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verkregen, waarmee wordt aangetoond dat zij geen strafbare feiten hebben gepleegd die een risico kunnen vormen voor de veiligheid van onze leden. De reddingsbrigade doet er dus alles aan om ervoor te zorgen dat de trainingen worden geleid door gekwalificeerde en betrouwbare trainers.

Informatie lifesaver

Zie de ledenpagina voor de gezondheidsverklaring, powerpoint presentaties en andere informatie over de training.

 

Word lid!

Close-up van de waterscooter van reddingsbriagde Sint MaartenszeeDe reddingsbrigade wil graag nieuwe leden verwelkomen. Je hoeft geen geweldige zwemmer te kunnen zijn om deel uit te kunnen maken van onze vereniging. Lang niet alle leden hebben een brevet voor strandwacht en zijn toch actief binnen de vereniging. Administratieve, technische en anders ondersteunende mensen zijn erg welkom. Twijfelt u nog, dan kunt u altijd geheel vrijblijvend kennis maken door één of meerdere dagen als vrijwilliger mee te draaien op ons strand of kom een keer langs bij de training. De kosten voor onze jeugdleden bedragen €15,- per jaar. Voor senioren is dit bedrag vastgesteld op €17,50 per jaar. Naast de jaarlijkse contributie dient eenmalig €5,- aan inschrijvingskosten te worden voldaan.

Wilt u lid worden, klik dan hier om in te schrijven.