Training voor Jeugd en Volwassenen

Reddingszwemmen voor kinderen.  Bij Reddingsbrigade Sint-Maartenszee bieden we reddingszwem- en lifeguardtrainingen aan voor kinderen vanaf 8 jaar die hun zwemdiploma C hebben. Gedurende de zomermaanden zijn onze trainingen gericht op reddend zwemmen in de zee en worden ze gegeven op het strand. In de winter ligt de focus op jezelf leren redden, survivalzwemmen, en reddingstechnieken in binnenwateren en worden ze gegeven in het zwembad. Reddingszwemmen is naast een leuke sport ook een gezellige hobby: De jeugdcommissie organiseert veel extra activiteiten en oudere jeugd kan in de zomermaanden meelopen met ervaren strandwachten.

Reddingszwemmen en Lifeguard training voor jongeren en volwassenen. Voor jongeren vanaf 14 jaar biedt de reddingsbrigade lifeguard trainingen voor de officiële diploma’s van Reddingsbrigade Nederland waarmee je strandwacht kunt worden. Naast lifeguard trainingen worden er ook EHBO, waterscooter, boot, en 4×4 auto trainingen gegeven. Voor zowel jongeren als volwassenen bestaan er mogelijkheden om als vrijwilliger of betaalde strandwacht aan de slag te gaan. Daarnaast bieden we diverse sociale activiteiten aan, zoals barbecues, en kun je deelnemen aan verschillende commissies binnen onze organisatie.

Proeflessen

Geïnteresseerd? Kom gerust twee keer gratis proefdraaien om te ontdekken of reddingszwemmen iets voor jou is. Voor meer informatie of aanmelden, neem contact op via info@rbstz.nl of laat je e-mailadres of telefoonnummer achter via onderstaand formulier:

Informatie

  • Jeugd (8 – 13 jaar): Onze jeugd zwemtrainingen zijn bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar met minimaal een zwemdiploma C. Deze trainingen focussen op strandveiligheid, zwemvaardigheden, survivalzwemmen en reddingstechnieken, om jonge zwemmers te helpen uitgroeien tot zelfverzekerde en bekwame zwemmers.
  • Jongeren (14 – 17 jaar): Vanaf 14 jaar bieden we trainingen aan voor het behalen van de officiële Life Saver-diploma’s van Reddingsbrigade Nederland. Deze trainingen omvatten zelfredding, hulp aan anderen, verbetering van zwemvaardigheden en conditie, alsmede vaardigheden in leiderschap, teamwork en communicatie. Ook EHBO-trainingen maken deel uit van dit programma.
  • Volwassenen: Voor volwassenen hebben we een reeks aan trainingsmogelijkheden, variërend van recreatief zwemmen tot specifieke conditietrainingen. Dit is de perfecte manier om fit te blijven in een gezellige en ondersteunende gemeenschap.

Locatie

Zomertrainingen (juni – augustus)

Onze zomertrainingen richten zich op zeezwemmen, bewustwording van de gevaren van de zee en het opleiden tot strandwacht.

  • Jeugd (8 t/m 13 jaar): Woensdagavond van 19.00 tot 21.00.
  • Jongeren (vanaf 14 jaar): Dinsdagavond van 19.00 tot ongeveer 21.00.
  • Kosten: Geen extra kosten, enkel het lidmaatschap van de vereniging (15 euro per jaar).
Wintertrainingen (september – mei)

In de winter verplaatsen we onze trainingen naar zwembad “De Wiel” in Schagen. Hier ligt de nadruk op survivalzwemmen en het uitvoeren van reddingen in binnenwater en zwembaden.

  • Trainingstijd: Woensdagavond van 19.00 tot 21.00 uur. Er is een gratis pendelbus beschikbaar vanuit Sint Maartensvlotbrug, Sint Maartensbrug, Sint Maarten en Schagerbrug naar het zwembad en terug.
  • Kosten: 60 euro per jaar.
Locatie: Strand Sint-Maartenszee tussen Petten en Callantsoog

Locatie: Zwembad de Wiel, Schagen

Lid worden

Ga naar de pagina “lid worden” en vul het formulier in om lid te worden van Reddingsbrigade Sint-Maartenszee.

Veiligheid

Het is belangrijk om te weten dat al onze trainers vrijwilligers zijn binnen de reddingsbrigade. Ze zetten zich belangeloos in om de trainingen te verzorgen en ervoor te zorgen dat je, of je kind, optimaal kan sporten. Veiligheid en vertrouwen staan bij ons hoog in het vaandel. Reddingsbrigade Sint-Maartenszee heeft zich aangesloten bij de Gedragscode Reddingsbrigade Nederland en al onze trainers een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verkregen, waarmee wordt aangetoond dat zij geen strafbare feiten hebben gepleegd die een risico kunnen vormen voor de veiligheid van onze leden. De reddingsbrigade doet er dus alles aan om ervoor te zorgen dat de trainingen worden geleid door gekwalificeerde en betrouwbare trainers.

Informatie lifesaver

Zie de ledenpagina voor de gezondheidsverklaring, powerpoint presentaties en andere informatie over de training.