Nieuws

Vacature strandwacht – gesloten

Op dit hebben we geen open vacatures, maar vanaf 1 januari kun je weer solliciteren als strandwacht. Lijkt het je leuk om strandwacht te worden? Kom dan een dag meedraaien deze zomer of laat je e-mail adres achter om op de hoogte te blijven van toekomstige vacatures:

 

Voor meer informatie over de reddingsbrigade en de vacature als post-commandant zie het vacature overzicht.

Ben je op zoek naar een sportieve zomerbaan of vakantiewerk? Reddingsbrigade Sint Maartenszee zoekt enthousiaste lifeguards voor de zomer van 2024 (juni, juli en augustus) aan het mooie strand van Sint Maartenszee in Noord-Holland, vlakbij Schagen, Callantsoog en Petten.

Wat ga je doen als strandwacht?

Als strandwacht ben je verantwoordelijk voor het voorkomen van verdrinkingen en andere incidenten op zee en het strand. Je informeert en waarschuwt badgasten, zorgt voor bewaking met behulp van diverse redmiddelen en past EHBO toe als dit nodig is.

Je werkdag begint om 9:30 uur met het ophalen van de voertuigen, boot en waterscooter uit de opslag en het openen van de reddingsbrigade post. Wanneer het in de ochtend rustig is, besteden jullie tijd aan het onderhouden van het materieel en zwemmen om je conditie op peil te houden. In de middag ga je op patrouille met de auto om ervoor te zorgen dat badgasten niet op gevaarlijke plekken het water ingaan. De dag vliegt voorbij en eindigt meestal rond 18:00 uur, wanneer het strand weer rustig wordt. Na afloop van de werkdag geniet je samen met je collega’s van een gezellige maaltijd.

Functie-eisen strandwacht vacature

 • Minimaal 16 jaar oud
 • Minimaal twee weken beschikbaar
 • Sportief, sociaal en enthousiast
 • Bij voorkeur in bezit van lifeguard diploma’s, EHBO en ervaring. Als je nog geen ervaring en diploma’s hebt, dan gaan we samen kijken hoe je zo snel mogelijk deze kunt behalen (bijvoorbeeld door een lifeguard-trainingsweek of onze interne opleiding).
Wij bieden
 • Een passend salaris naar ervaringsniveau
 • Gratis overnachtingsmogelijkheden
 • Trainingen om lifeguard diploma’s te behalen
 • Gezellige werksfeer en afwisselend werk (zie instagram).
 • Tijdelijke arbeidsovereenkomst op basis van 5 of 6-daagse werkweek volgens rooster

Over ons team

Ons team strandwachten bestaat voornamelijk uit jonge, sportieve mensen die deze baan als vakantiewerk kiezen. We hebben een mix van scholieren, studenten en werkenden, met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar. We streven naar diversiteit in ervaring.

Sollicitatieprocedure

 • Een zwem/conditietest kan onderdeel zijn van de sollicitatie
 • Bij aanname wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd

Contact en solliciteren

Voor meer informatie, bekijk onze Facebook en Instagram of neem contact op via info@rb-stmaartenszee.com.

Solliciteren? Stuur je motivatie, C.V. en je beschikbaarheid naar: info@rb-stmaartenszee.com

Of vul onderstaand formulier in (dan zullen wij daarna contact met je opnemen):

Vacature postcommandant – gesloten

Voor meer informatie over de reddingsbrigade en de vacature als strandwacht zie het vacature overzicht.

Voor het strandseizoen 2024 is Reddingsbrigade Sint Maartenszee op zoek naar een enthousiaste, ervaren postcommandant (PC). Als postcommandant geef jij in de maanden juni, juli en augustus leiding aan het strandwachten op het strand van Sint Maartenszee.

Functieomschrijving:

Samen met het team ben je verantwoordelijk, in de ruimste zin van het woord, voor het voorkomen van verdrinkingen en overige ongevallen op zee en op het strand. De postcommandant geeft uitvoering aan met het bestuur overeengekomen beleid en zorgt ervoor dat de uitvoering van dit beleid constant gewaarborgd is. De postcommandant heeft de dagelijkse leiding over gemiddeld 5 lifeguards welke samen in een wisseldienstrooster de gehele week het strand bewaken. De postcommandant onderhoudt contact met buurtbrigades en andere (hulpverlenings-)instanties. De postcommandant legt gevraagd en ongevraagd verantwoording af aan het bestuur.

Naast het direct handelen in noodsituaties is één van de belangrijkste taken van het team het preventief waarschuwen en informeren van badgasten, hetzelfde geldt voor het verrichten van EHBO-handelingen. Voor de strandbewaking op het strand en in de zee vindt beschikt de reddingsbrigade onder andere over een waterscooter, RIB en twee snelle 4×4 voertuigen. Eenvoudig onderhoud aan alle materialen, net zoals reguliere schoonmaakwerkzaamheden maken eveneens deel uit van de operationele werkzaamheden

Het team lifeguards van Reddingsbrigade Sint Maartenszee bestaat veelal uit jonge, sportieve en sociale mensen. Het team is zeer variërend opgebouwd uit mannen en vrouwen, van verschillende leeftijdscategorieën. De gemiddelde leeftijd van de strandwachten is 20 jaar. Binnen het team bestaat er een gezonde mix in ervaringsniveaus.

Functie-eisen:
 • Minimaal 4 jaar ervaring als lifeguard;
 • In bezit van diploma senior lifeguard (of gelijkwaardig);
 • In bezit van een geldig EHBO-bewijs inclusief AED;
 • Rijbewijs B inclusief cursus O&G;
 • Minimaal HBO werk-/denkniveau.
  Competenties:
 • Communicatief en organisatorisch vaardig (zowel mondeling als schriftelijk);
 • Besluitvaardig, sterk leider en toch een flexibele teamspeler;
 • In staat om overzicht te bewaren tijdens het opereren onder druk;
  Wij bieden:
 • Een goed salaris op basis van relevante werkervaring;
 • Een prettige werksfeer met afwisselende werkzaamheden;
 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (i.o. een 5 of 6-daagse werkweek);
 • Het verzorgen van (gedeelde) huisvestiging is in overleg bespreekbaar.
  Voorwaarden sollicitatieprocedure:
 • Een zwem/conditietest (400 meter binnen 8 minuten en een hardlooptest van minimaal 1 kilometer);
 • Opvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG);
 • Het benaderen van referenties
Solliciteren:

Stuur jouw motivatie en C.V. bij voorkeur per email aan Info@rb-stmaartenszee.com.
Voldoe jij niet aan alle vereisten, maar lijkt het werk jou wel erg leuk, bekijk dan onze vacature voor strandwacht.

Over reddingsbrigade St. Maartenszee:

Reddingsbrigade St. Maartenszee is opgericht op 25 september 1970. Een aantal enthousiaste inwoners uit de omgeving van St. Maartensbrug wilde een vereniging oprichten die als doel had de verdrinkingsdood, in de ruimste zin van het woord, te bestrijden.

De vereniging begon met het strand bewaken op alleen de zondagen, maar in de jaren erna is de brigade uitgegroeid en geprofessionaliseerd. Het materieel is moderner en beter en de eisen aan de strandwacht zijn veel strenger geworden. Het strandbezoek is vele malen drukker geworden door campings en vakantieparken in de omgeving. De brigade zorgt nu gedurende de maanden juni, juli en augustus voor de bewaking van het strand. Dit gebeurt 7 dagen per week. De reddingsbrigade wordt ondersteund door subsidies van de gemeente Schagen. Samen met RB Petten en RB Callantsoog bewaken we ongeveer 14,5 kilometer strand.

Voor meer informatie over reddingsbrigade Sint-Maartenszee kun je ook kijken op onze Facebook of Instagram.

Vacatures zomer 2024 – gesloten

Op dit hebben we geen open vacatures, maar vanaf 1 januari kun je weer solliciteren als strandwacht. Lijkt het je leuk om strandwacht te worden? Kom dan een dag meedraaien deze zomer of laat je e-mail adres achter om op de hoogte te blijven van toekomstige vacatures:

 

Gesloten

Reddingsbrigade Sint Maartenszee zoekt voor zomer 2024 (juni, juli, augustus) enthousiaste en sportieve kandidaten om ons team te versterken als lifeguard of postcommandant.

 • De sollicitatiegesprekken zijn al bezig, reageer zo snel mogelijk!
 • Gratis slaapaccommodatie wordt verzorgd voor kandidaten van buiten de regio.
 • Ervaring is een pré, geen vereiste. Ook zonder ervaring als strandwacht, maar met een sportieve en enthousiaste instelling, kun je solliciteren. We kunnen samen de opleidingsmogelijkheden bespreken (zoals een interne opleiding of deelname aan lifeguard-trainingsweken).
 • Bij aanname wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Lifeguard

Als lifeguard ben je verantwoordelijk voor het voorkomen van verdrinkingen en andere incidenten op het strand en in de zee. Je richt je op preventieve maatregelen zoals het waarschuwen en informeren van badgasten. Je werkt in een divers team met jonge, sportieve en sociale mensen, met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar die deze baan meestal doen als vakantiewerk.

Meer informatie over de functie en hoe je kunt solliciteren: zie de Vacature strandwacht 2024.

Postcommandant

Als postcommandant werk je samen met het team aan het voorkomen van verdrinkingen en andere incidenten op zee en het strand. Je geeft leiding aan een team van gemiddeld 5 lifeguards en zorgt voor de uitvoering en waarborging van het bestuursbeleid. Je onderhoudt contact met buurtbrigades en andere hulpverleningsinstanties.

Meer informatie over de functie, eisen en wat reddingsbrigade Sint Maartenszee je kan bieden, vind je bij de Vacature Postcommandant 2024.

Volg Reddingsbrigade Sint Maartenszee op Facebook of Instagram voor meer informatie. Voor vragen over werken bij reddingsbrigade Sint Maartenszee, stuur een e-mail naar info@rb-stmaartenszee.com

Demonstratie 22 augustus 2023

Mis het niet! Op woensdag 22 augustus om 20.00 uur organiseert Reddingsbrigade Sint-Maartenszee een boeiende demonstratie. Kom en zie onze lifeguards in actie terwijl ze reddingsoperaties uitvoeren met boten, waterscooters en boards.

Wanneer: Woensdag 22 augustus om 20.00.
Locatie: De reddingsbrigade post tussen Paviljoen New-Zuid en Noord.

Bron nieuwsbericht: Noord-Hollands Dagblad,  21 augustus 2023

Hulp bij brand in duingebied

Woensdag 7 juni hebben we de brandweer kunnen ondersteunen tijdens de brand in het duingebied van Sint-Maartenszee. In verband met de rookontwikkeling en de gevaarlijke situatie hebben we tijdelijk de strandopgang afgesloten met de hulp van reddingsbrigade Callantsoog.

Nieuwe redders gezocht

Reddingsbrigade Sint-Maartenszee is al volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen en het vinden van nieuwe strandwachten. In een interview met Noordkop Centraal vertellen bestuurslid Arnoud Wolthuis en lifeguard Jolien Turfboer over deze voorbereidingen en het belangrijke werk dat strandwachten verrichten.

Ben je geïnteresseerd in het werken bij de reddingsbrigade als vakantiebaan? Bekijk dan onze vacatures.

Het volledige artikel over de voorbereidingen van de Reddingsbrigade Sint-Maartenszee lees je hier: https://noordkopcentraal.nl/nieuwe-redders-gezocht/

Demonstratie reddingsbrigade

Foto van de demonstratie met een grote groep mensen op het strand die kijken hoe een drenkeling wordt geholpen.

Woensdag 10 augustus, 20.00 uur, geeft reddingsbrigade Sint-Maartenszee een demonstratie. Kom kijken naar een demonstratie van reddingsbrigade Sint Maartenszee waarbij het werk van de lifeguards wordt getoond. Er zullen reddingen met de boot, waterscooter, board en andere materialen worden uitgevoerd.

Zie de flyer voor meer informatie:

Flyer voor demonstratie van reddingsbrigade Sint Maartenszee op woensdag 10 augustus 2022.

‘Kies je sport’ dag 2022

Flyer met de tekst "doe gratis mee aan de 'kies je sport' dag 2022. Sporclubs zetten hun deur voor jou open op zaterdag 11 juni".

Altijd al eens willen ontdekken hoe het is om lifeguard te zijn? Op zaterdag 11 juni kun je een dag in de huid van een lifeguard kruipen tijdens de “Kies Je Sport” dag 2022 van de gemeente Schagen. Tussen 10.00 – 16.00 kan iedereen vanaf 8 jaar langskomen om kennis te maken met de reddingsbrigade.

Op deze dag kun je meedoen met activiteiten die te maken hebben met de reddingsbrigade, een quiz spelen om je kennis over het strand en reddingsbrigade te testen en mee gaan sporten.

Datum: 11 juni 2022 tussen 10.00 – 16.00
Locatie: Reddingsbrigade post Sint-Maartenszee.
Zie ook: www.sportakkoord-schagen.nl

Bewakingsseizoen geopend!

Foto van de reddingsbrigade post met tractor, waterscooter en auto.

Vanaf vandaag staan we de komende drie maanden elke dag op het strand van 10:00-18:00 uur.

Wanneer wij op het strand aanwezig zijn ter bewaking is dit te herkennen aan de rood/gele vlag die in de vlaggenmasten hangt. Als wij van het strand afgaan wordt deze ook weggehaald.

Warme seizoen aftrap Reddingsbrigade

Reddingsbrigade Sint-Maartenszee is sinds afgelopen dinsdag 1 juni weer officieel begonnen. Rodi Schagen kwam langs voor een interview met de strandwachten over de organisatie, temperatuur van het water, het mooie weer  en de nieuwe QR code om op de hoogte te blijven van de actuele situatie op het strand.