Vacature postcommandant

Voor meer informatie over de reddingsbrigade en de vacature als strandwacht zie het vacature overzicht.

Voor het strandseizoen 2024 is Reddingsbrigade Sint Maartenszee op zoek naar een enthousiaste, ervaren postcommandant (PC). Als postcommandant geef jij in de maanden juni, juli en augustus leiding aan het strandwachten op het strand van Sint Maartenszee.

Functieomschrijving:

Samen met het team ben je verantwoordelijk, in de ruimste zin van het woord, voor het voorkomen van verdrinkingen en overige ongevallen op zee en op het strand. De postcommandant geeft uitvoering aan met het bestuur overeengekomen beleid en zorgt ervoor dat de uitvoering van dit beleid constant gewaarborgd is. De postcommandant heeft de dagelijkse leiding over gemiddeld 5 lifeguards welke samen in een wisseldienstrooster de gehele week het strand bewaken. De postcommandant onderhoudt contact met buurtbrigades en andere (hulpverlenings-)instanties. De postcommandant legt gevraagd en ongevraagd verantwoording af aan het bestuur.

Naast het direct handelen in noodsituaties is één van de belangrijkste taken van het team het preventief waarschuwen en informeren van badgasten, hetzelfde geldt voor het verrichten van EHBO-handelingen. Voor de strandbewaking op het strand en in de zee vindt beschikt de reddingsbrigade onder andere over een waterscooter, RIB en twee snelle 4×4 voertuigen. Eenvoudig onderhoud aan alle materialen, net zoals reguliere schoonmaakwerkzaamheden maken eveneens deel uit van de operationele werkzaamheden

Het team lifeguards van Reddingsbrigade Sint Maartenszee bestaat veelal uit jonge, sportieve en sociale mensen. Het team is zeer variërend opgebouwd uit mannen en vrouwen, van verschillende leeftijdscategorieën. De gemiddelde leeftijd van de strandwachten is 20 jaar. Binnen het team bestaat er een gezonde mix in ervaringsniveaus.

Functie-eisen:
 • Minimaal 4 jaar ervaring als lifeguard;
 • In bezit van diploma senior lifeguard (of gelijkwaardig);
 • In bezit van een geldig EHBO-bewijs inclusief AED;
 • Rijbewijs B inclusief cursus O&G;
 • Minimaal HBO werk-/denkniveau.
  Competenties:
 • Communicatief en organisatorisch vaardig (zowel mondeling als schriftelijk);
 • Besluitvaardig, sterk leider en toch een flexibele teamspeler;
 • In staat om overzicht te bewaren tijdens het opereren onder druk;
  Wij bieden:
 • Een goed salaris op basis van relevante werkervaring;
 • Een prettige werksfeer met afwisselende werkzaamheden;
 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (i.o. een 5 of 6-daagse werkweek);
 • Het verzorgen van (gedeelde) huisvestiging is in overleg bespreekbaar.
  Voorwaarden sollicitatieprocedure:
 • Een zwem/conditietest (400 meter binnen 8 minuten en een hardlooptest van minimaal 1 kilometer);
 • Opvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG);
 • Het benaderen van referenties
Solliciteren:

Stuur jouw motivatie en C.V. bij voorkeur per email aan Info@rb-stmaartenszee.com.
Voldoe jij niet aan alle vereisten, maar lijkt het werk jou wel erg leuk, bekijk dan onze vacature voor strandwacht.

Over reddingsbrigade St. Maartenszee:

Reddingsbrigade St. Maartenszee is opgericht op 25 september 1970. Een aantal enthousiaste inwoners uit de omgeving van St. Maartensbrug wilde een vereniging oprichten die als doel had de verdrinkingsdood, in de ruimste zin van het woord, te bestrijden.

De vereniging begon met het strand bewaken op alleen de zondagen, maar in de jaren erna is de brigade uitgegroeid en geprofessionaliseerd. Het materieel is moderner en beter en de eisen aan de strandwacht zijn veel strenger geworden. Het strandbezoek is vele malen drukker geworden door campings en vakantieparken in de omgeving. De brigade zorgt nu gedurende de maanden juni, juli en augustus voor de bewaking van het strand. Dit gebeurt 7 dagen per week. De reddingsbrigade wordt ondersteund door subsidies van de gemeente Schagen. Samen met RB Petten en RB Callantsoog bewaken we ongeveer 14,5 kilometer strand.

Voor meer informatie over reddingsbrigade Sint-Maartenszee kun je ook kijken op onze Facebook of Instagram.